This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Difference between revisions of "Gogbot 2018"

From

Jump to: navigation, search
Line 12: Line 12:
 
=Lasercutter=
 
=Lasercutter=
 
We nemen ook onze lasercutter mee, voor een kleine vergoeding kun je iets laten snijden uit hout of acryl.
 
We nemen ook onze lasercutter mee, voor een kleine vergoeding kun je iets laten snijden uit hout of acryl.
 +
Hierdoor hebben we een [https://www.thingiverse.com/Friedzombie/collections/events-lasercut aardige collectie] opgebouwd waar uit te kiezen is, tevens is het uiteraard ook mogelijk zelf iets te bedenken.
 +
  
 
=Demonstraties=
 
=Demonstraties=

Revision as of 01:03, 18 July 2018

Event Gogbot
Name Gogbot


Duration 2018/09/06 - 2018/09/09
Information FUTURE FLASH 200: From Frankenstein to Hyperbrain


* Location: Oude markt, Enschede


Gogbot is een programma boordevol audiovisueel spektakel. Op diverse locaties in Enschede met mediakunst, robotica, workshops, symposia en een uitgebreid internationaal muziekprogramma op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak. Voor het volledige programma zie de website van Gogbot.

Lasercutter

We nemen ook onze lasercutter mee, voor een kleine vergoeding kun je iets laten snijden uit hout of acryl. Hierdoor hebben we een aardige collectie opgebouwd waar uit te kiezen is, tevens is het uiteraard ook mogelijk zelf iets te bedenken.


Demonstraties

We laten ook een aantal van de projecten zien die onze leden hebben gemaakt waarbij we uitleg zullen geven wat en hoe deze projecten tot stand zijn gekomen.


Workshops

Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor een workshop, we hebben een aantal plekken beschikbaar die doorlopend voor een van de onderstaande workshops gebruikt kunnen worden.

We geven de workshop van vrijdag t/m zondag van 12:00 t/m 18:00.

Mocht je een workshop gemist hebben na de Gogbot en je wilt hem toch heel graag doen? Kom dan op een dinsdagavond tijdens onze wekelijkse inloopavond bij ons langs.

Arduino workshop

De Arduino is een veelzijdige ontwikkel omgeving die het heel eenvoudig maakt om zelf projecten te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.

Deze workshop is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met elektronica en/of Arduino. Je hebt dus geen voorkennis of ervaring nodig voor deelname. Het is een hands on workshop; lekker mee doen dus!

Voor de mensen die al vertrouwd zijn met de Arduino hebben we een vervolg op deze basis workshop ontwikkeld. Hierbij leer je om te gaan met diverse shields (ethernet en datalogger) en bijvoorbeeld het uitlezen van een temperatuursensor en aansturen van een LCD-scherm.

Zie voor het volledige programma de pagina Arduino workshop

Solderen

In deze workshop kun je op een eenvoudige manier leren solderen, een basis vaardigheid indien je in elektronica geïnteresseerd bent.

Bleepkit

Leer met een eenvoudige kit solderen. Met deze kit kun je de codes van je afstandsbediening laten horen. Kosten voor deze kit is 10 Euro.

µTkkrLab Hackerspace 'Round' Table

Iedereen is welkom om aan te schuiven aan de hackerspace tafel en kennis met 'hackers' te maken (en aan hun eigen projectje te werken) tot laat in de avond. Mocht je wat interessants zien vraag dan gerust aan de betreffende persoon wat hij aan het doen is.


Voor TkkrLab leden : Intern Tkkrlab wiki