This wiki has been archived and made read-only.
For up-to-date information about TkkrLab and it's projects please visit our main website at tkkrlab.nl.

Difference between revisions of "Workshop lassen"

From

Jump to: navigation, search
m (Wie)
 
(Wie)
Line 31: Line 31:
 
* {{Present|Victor}}  
 
* {{Present|Victor}}  
 
* {{Present|Michiel}} heb wel lasdoppen maar die zijn niet doorzichtig. lastig hé :)
 
* {{Present|Michiel}} heb wel lasdoppen maar die zijn niet doorzichtig. lastig hé :)
 +
* daniël (vriend van michiel)  heb een laskap
 
* {{Present|Drbytes}}  
 
* {{Present|Drbytes}}  
 
* {{Present|Hoxolotl}}
 
* {{Present|Hoxolotl}}
 
* .. Add name
 
* .. Add name

Revision as of 23:12, 6 April 2013

Wout Zweers heeft voorgesteld om bij hem in de werkplaats een workshop lassen te houden. (en hem in de toekomst te helpen met elektronica)

Waar

Studio van Wout (cultuurcluster Roombeek)

Stroinksbleekweg 4a

7523 ZL Enschede NL


Inhoud

Wout wil de nadruk vooral leggen op lassen , voorbereiden en afwerken en wat je ervoor nodig hebt. we gaan lassen met vooral migmag (draadje uit het laspistool) en eventueel tig lassen (ben ik zelf niet zo bedreven in maar kan ik iemand voor vragen). electrode lassen doe ik nauwlijks, ga ik verder niet op in. De haakse slijper zal er ook wel aan te pas komen en aanwijzingen over maken van een lasmal, hechtlassen, aflassen, afwerken van de las. We zullen ook ingaan op sterkte van een las, hoe je je werkstuk recht houdt ipv als een hoepel krom te laten trekken, maar dat is al vrij veel voor een workshop om dat diep aan te pakken.

inhoud kan aan worden gepast aan de vragen van de deelnemers. het kan ook meer een toko karakter krijgen waarbij we elkaar eea. leren

Kleding

Stevige schoenen, kleding die geschikt is voor een werkplaats. liefst spijkerbroek, shirt met een cool en lange mouwen, stevige oude trui ivm lasspatten en lasstraling (intens uv licht). mensen met lange haren moeten een pet of muts meenemen.

Handschoenen en een lasschort is aanwezig, maar als ze dat zelf hebben kunnen ze dat meenemen. er is maar 1 laskap, dus we moeten even kijken waar nog meer laskappen vandaan te halen zijn (gewone, niet automatische kappen zijn al genoeg)

Dave heeft nog wel een lasbril, kan dit ook?

Wanneer

Nog te bepalen met Wout Een zondagmiddag leek me het handigste maar het mag ook door de week op een avond, op een maandag of een vrijdag?

Wie